BekkenbodemDAG

Informatie- en contactdag voor patiënten en professionals

Gregor Bak

Zijn landelijke bekendheid verwierf Gregor Bak met name als presentator van populaire NCRV televisieprogramma’s zoals Schoolstrijd, Zo Vader Zo Zoon, BovenGemiddeld en De Zingende Zaak. Van huis uit is Gregor echter musicoloog en pianist. Na zijn middelbare schoolopleiding en (klassieke) pianostudie studeerde hij muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Utrecht. Tijdens en na zijn studie was hij een aantal jaren werkzaam als docent muziek op verschillende middelbare scholen.

Presenteren en een vergadering of discussie leiden. Het lijken twee disciplines die dicht bij elkaar liggen. En toch is dat niet zo.

Waar bij presentatie het spreken de rode draad vormt is het bij het leiden van een vergadering, seminar of congres juist de kunst om op gezette tijden je mond te houden en alleen dan in te grijpen en bij te sturen als dat functioneel noodzakelijk is.

Het als gespreksleider sturen van een discussie vraagt dan ook om de nodige tact, menselijk inzicht en goede en degelijke voorbereiding. Maar bovenal dienen de deelnemers in hun waarde te worden gelaten, een kunst met een grote K die Gregor als geen ander beheerst.

De laatste tijd is hij steeds vaker actief als ‘muzikaal dagvoorzitter’, waarbij hij de vleugel als origineel en nuttig hulpmiddel gebruikt. De dag begint muzikaal, waardoor er direct een prettige sfeer ontstaat, de sprekers worden met een liedje geïntroduceerd, de spreektijd wordt bewaakt en de dag wordt muzikaal samengevat.

Bij de voorbereiding gaat hij zeker niet over één nacht ijs; hij verbaast de deelnemers keer op keer over de manier waarop hij zich de betreffende materie inhoudelijk eigen maakt. Kortom, een intelligent leider... maar dan wel als meewerkend voorman!

Voor meer informatie gaat u naar www.gregorbak.nl

. Terug naar alle sprekers.