BekkenbodemDAG

Informatie- en contactdag voor patiënten en professionals

Frederiek Voskens

Na de dansopleiding bij ArtEZ hoge school voor de kunsten in Arnhem in 1988 begint Frederiek Voskens als dansdocent en als danseres bij verscheidene theater- en televisieproducties. In die periode werkt ze ook als choreografe aan musical producties. Door blessures is ze gedwongen te stoppen als danseres. Zoekend naar nieuwe uitdagingen werkt ze een aantal jaar als producer bij o.a. IDTV.

In 1995 start ze als presentatrice voor Emma TV, het kindertelevisiestation van het AMC en een jaar later voor Joop van den Ende Producties. In 1996 begint ze haar eigen audiovisueel productiebedrijf en schrijft, produceert en presenteert zij bedrijfsfilms. Later presenteert ze ook live events voor multinationals en werkt ze als dagvoorzitter.

Vanaf 2000 is ze daarnaast ook jeugdtheaterprogrammeur voor kleine podia met een bijzonder karakter waaronder het theater van het AMC/EmmaKinderziekehuis, genaamd Emma Podium.

Haar werkterrein breidt zich in 2007 verder uit naar acteren. Ze volgde een opleiding tot acteur in het bedrijfsleven, workshops en masterclasses. Ze is sinds die tijd een veelgevraagd trainingsactrice en co-trainer voor de overheid, profit- en non-profit sector. Naast actrice in het bedrijfsleven is ze sinds kort ook als actrice op het podium te zien. Afgelopen seizoen speelde ze bij Toneel Haarlem de rol van ‘Miep Gies’ in de theaterbewerking van Het Dagboek van Anne Frank en ‘An’ in de theaterbewerking van Zadelpijn en ander Damesleed beiden onder regie van Léon van der Sanden, Producent Toneel Haarlem.

Terug naar alle sprekers.